Utemanarbloggen

Bosse Roséns tankar från stubben

Bosse Rosén. Foto: Erja Lempinen

Ett spa för hjärnan. Med tallbarrsdoft

2020-02-18

Att göra ingenting i naturen är som ett spa för hjärnan. Oavsett om det kallas mindfulness, stubbsittning eller skogsbad. Testa!

Utemaningen + KravXperts = sant

2020-02-12

Kunniga kravställare ska få kluriga ut-och insikter bland buskar och blad i höst. Och leriga skor.

Skogsbadsdags!

Dags att tala klarspråk om stressen

2020-02-11

Stressen är mycket mer komplex än ”mycket att göra”. Ska vi komma tillrätta med den måste vi tala klarspråk. Och satsa energin på det som är viktigt.

Bok som ger hopp i mörka tider

2020-01-21

Att låtsas som om problemen inte finns är ingen lösning. Men inte heller att låta sig golvas av dem. Den här boken visar på ett bättre sätt. Läs den!

Så fixar du skogsbad i mörker

2019-11-22

Kan man guida till lugn och fokus när det är mörkt? Mitt i vintern?  Klart man kan! Det är supermysigt. Men det är lite att tänka på. Här får du en komplett miniguide till vintermyspromenad! 

Bosse i Tyresöradion

2019-11-13

Hur funkar ett skogsbad? Vad är en gladpromenad? Vad gör man i skogen på Black Friday? Lyssna på Tyresöradions intervju med mig så får du svar.

Viktig bok om naturnärvaro

2019-11-08

Naturens hemlighet av Eva Sanner kan bli din biljett till ett kungarike. Läs den och börja ditt vänligare liv redan idag.

Träna smilbanden. Också!

2019-10-18

Kul träningsbok (eller nåt) med attityd. Läs den innan du stelnar till alldeles i smilbanden.

Så blir företagen en naturkraft för en bättre värld

2019-10-14

Hur kan så många må så dåligt när företagen går så bra? Och vad kan vi göra åt det?  Det är hög tid att ge företagen ett syfte som spelar roll.

Tillämpa djurskyddslagen på jobbet

2019-10-07

Varför ska vi nöja oss med arbetsmiljölagens mål ”inte bli sjuk eller skadad av jobbet”? Tillämpa djurskyddslagen och sikta på välbefinnande i stället. 

Dags att dra en gräns mot stress.

Säg nej till stressen – på allvar

2019-09-30

Aldrig har vi haft så tuffa lagar mot stress i arbetslivet som nu. Ändå verkar stressen inte minska. Dags att angripa problemen vid källan. Säg nej till stressen – på allvar.