Är du intresserad av natur och hälsa har du förmodligen hört talas om Gröna rehab i Göteborg. Nu kommer boken där de berättar om sin metod för stressrehabilitering. Missa den inte.

Beräknad läsningstid: 3 minuter

(Inlägget innehåller reklam genom en annonslänk för Bokus.)

Nu finns boken Gröna rehabs modell. Missa den inte.
Tjohoo – en kanonbok för dig som gillar natur och hälsa.

Boken Gröna rehabs modell är något så ovanligt som en bok av forskare på ett språk som alla kan förstå. Och som inspirerar.

Och det är kanske helt naturligt. De som jobbar och forskar kring Gröna rehab har länge varit generösa med att visa och berätta om sitt arbete för att inspirera fler att samverka med naturen för att må bra.

Och boken bjuder både på massor av inspiration och konkreta fakta. Om Gröna rehabs eget arbetssätt och metoder förstås, men också mycket kunskap som alla som jobbar med natur och hälsa på något sätt har nytta av.

”Människan har aldrig varit mer grottmänniska än idag.”

Patrik Grahn, apropå att vi tillbringar 94,2 procent av vår tid inomhus.

Här är något av innehållet:

Vad säger forskningen?

Argument och bakgrund för dig som vill föra fram naturen som hälsokälla. De viktigaste teorierna om varför vi mår bra i naturen, enkelt beskrivna. Men också resonemang om hur man kan se på och värdera olika sorters forskning och evidens.

Ett inledningskapitlet reder enkelt och sakligt ut vad stress och utmattningssyndrom är och belyser med personliga exempel.

Hur gör man?

Olika författare berättar om till exempel hur du kan lägga upp en naturpromenad, hur man kan jobba med bilder eller hur du kan bygga upp en rehabträdgård.

Men också recept på bröd och tips på konkreta sätt att jobba med naturmaterial.

Personliga berättelser

Genom hela boken strösslas citat och berättelser från dem som deltagit i Gröna rehab. Det gör bokens innehåll levande och konkret.

Det blir tydligt att det här inte (bara) handlar om teorier och forskning, utan att det gäller levande människor som blivit hjälpta av naturen och Gröna rehab.

En bok att återvända till

Jag har inte läst boken från pärm till pärm, och kanske är det inte heller så den gör sig bäst. Men jag är redan efter några kapitel övertygad om att det här är en bok jag kommer att återvända till många gånger.

Missa den inte.

/Bosse

P.S. Sa jag att varje kapitel har en maffig referenslista där du kan hitta all evidens du behöver och mycket mer?

D.S.

Här kommer reklamen!

  • Låna boken på biblioteket. Klimatsmartat!
  • Vill du ha den i bokhyllan kan du köpa den från Bokus (sponsrad länk)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.