Naturens hemlighet av Eva Sanner kan bli din biljett till ett kungarike. Läs den och börja ditt vänligare liv redan idag.

Boken är inte bara vacker. Den kan vara din biljett till ett kungarike. Foto: Bosse Rosén

Eva Sanners bok Naturens hemlighet. Återfinn din plats i det stora sammanhanget berättar om sorgen över din och min tappade kontakt med naturen. 

Hur mycket som går förlorat när vi tror oss stå utanför naturen. 

Men också om vägar att steg för steg återupprätta en mer vänlig relation till allt annat som lever. 

Författaren varvar personliga upplevelser och insikter med forskningsrön och andras berättelser på ett mjukt, resonerande och trevligt sätt. 

Boken väcker många tankar och ger uppslag till hur jag själv kan förändra mitt sätt att tänka och vara. Som att hitta min egen plats i naturen, öva mig i spårning eller i konsten att upptäcka skönhet. 

Dessutom är den kryddad med små, handfasta tips på övningar du kan göra i naturen – eller i din egen tankevärd. 

Du vet att du inte måste

En berättelse som fastnat hos mig är den om konstnären Anna Svensson som för några år sedan lade ut stenar med texten ”Du vet att du inte måste”. De försvann ständigt. Jag tänker att det säger något om oss stressade nutidsmänniskor. Vad är det vi söker? 

En annan berättelse handlar om storföretaget Semco som gått från att vara toppstyrt till att bli självorganiserande. När arbetarna gjort det de ska kan de gå och bada. Och företaget blomstrar. Det finns ett annat sätt!  

Koppla av i boken

Det här är en viktig och vacker bok. Om du inte orkar läsa vidare eller gå ut just nu kan du koppla av i fotografen Lena Granefelts underbara naturbilder. 

Eva Sanner berättar om hur hon en gång fick en biljett till ett kungarike av en femåring (ett grönt blad). 

Den här boken kan vara din biljett till ditt eget kungarike i naturen. 

Låna den på bibblan direkt. Om du prompt vill äga den kan du köpa den här (sponsrad länk).