Fördjupa din naturupplevelse i påsk med världens enklaste (?) fågelbingo. Du behöver bara höra eller se tre fåglar för att få bingo och ha chans att vinna en onlinekurs från Utemaningen. Lämna ditt svar senast på annandag påsk för att vara med i dragningen.

Beräknad läsningstid: 3 minuter

Att kunna några fåglar gör världen större

När jag pluggade på biogeolinjen hade vi ett moment där vi skulle lära oss fågelläten. Det blev en riktig wow-upplevelse för mig! Plötsligt upplevde jag mycket mer på mina skogspromenader.

Ofta ser man ju inte så många fåglar, men man hör dem. Att känna igen några fåglar gör världen större och naturupplevelsen så mycket rikare. Och att lyssna på fågelsång är faktiskt erkänt bra för hälsan!

Det unnar jag dig, och därför har jag skapat den här påskfågelbingon.

Häng in tre arter och vinn en kurs

Du kan lugnt strunta i ovanliga, exotiska fåglar. Kan du känna igen några vanliga arter kommer du att ha stort utbyte. Därför är det här fågel-bingot begränsat till två av mina riktiga favoritarter och en frivillig art.

När du prickat av alla tre arterna kan du om du vill delta i utlottningen av en valfri onlinekurs från Utemaningen.

De här kurserna kan du vinna:

Men det viktigaste är förstås att du får en fin naturupplevelse.

De här arterna ingår i fågelbingot:

”Jag, jag, jag är från Jönköping jag” säger Bofinken. Eller? Foto: Canva.

1. Hör en bofink

En av Sveriges vanligaste arter. Har precis börjat sjunga i Tyresö där jag bor. En del tycker han säger ”Jag, jag, jag är från Jönköping, jag”.

Vad tycker du?

Lär känna bofinken på Sveriges Radio.

Koltrastens sång är vackert flöjtande. Har du hört den känner du igen den. Foto: Canva.

2. Lyssna till koltrast

Sveriges nationalfågel, så det borde nästan vara ett krav att känna till den. Förgyller kvällarna med ett ljuvligt flöjtande läte. Sjunger gärna kvällstid, och finns ofta där vi människor finns, till och med i stan.

Stifta bekantskap med koltrasten på Sveriges Radio

3. Se eller hör vilken fågel som helst

Som tredje och sista ”obs” (som vi fågelentusiaster ibland säger) gäller att du ska se eller höra ytterligare en fågel. Vilken som helst.

Ut och lyssna!

  • Finns inte de här fåglarna just där du bor just nu? Otur! Livet är inte rättvist. Ta dig en promenad ändå.
  • Vill du ha tips på ett kul sätt att lära dig fler fåglar? Min favorit är appen Kvitter.

Varsågod – här är din bingobricka

(Ser du inte formuläret? Klicka här i stället.)

Lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.