Nej, det är inte vårjackan, sminket eller den platta magen som gör dig vacker, även om många vill få dig att tro det. Varsågod – här får du en trestegsmetod till ditt rätta, oemotståndliga jag. Helt ekologiskt. Och smittsamt. 

Bli ditt snygga jag på några sekunder. Foto: Shutterstock. Du och jag är flockdjur, och alla vill vi se bra ut. Både för vår egen skull, men också för att göra ett gott intryck på dem vi möter.

Det här är det många som tjänar stora pengar på.

  • Modeindustrin vill få oss att tro att en ny vårjacka ska göra oss vackra.
  • Träningsindustrin intalar oss att en platt mage och fast rumpa är vägen till framgång.
  • Kosmetikbranschen berättar att skönhet sitter i den nya produkten ”med en ny och förbättrad formula”, knappt möjlig att skilja från föregångaren.
  • Bantningsbranschen förespeglar att om vi bara går ner i vikt några kilo så blir vi så mycket snyggare.

Jag raljerar förstås. Alla de här branscherna vill hjälpa oss och kan, använda med förnuft, tillföra dig och mig ett verkligt värde. Men samtidigt blir signalen ofta att ”Du är inte okej som du är. Men om du bara använder vår metod blir du attraktiv och populär”.

Men vill du bli snyggare snabbt finns det ett sätt som skönhetsbranschen inte berättar om. Som funkar direkt. Som är gratis och dessutom hjälper dig till bättre hälsa. Som du kan göra nu.

Trestegsmetoden till ett oemotståndligt yttre

1) Räta upp hållningen

Se dig omkring Vilka av dina medmänniskor visar just nu upp en hopsjunken version av sig själva? Hur är det med dig själv? Ofta går vi och kröker rygg inför våra digitala älsklingar eller sitter hopsjunkna framför datorn.

Hundar visar underdånighet med en hopsjunken kroppshållning, och det är egentligen samma sak med oss. När vi sjunker ihop säger vi omedvetet till oss själva att jag inte orkar stå emot vardagens belastningar. Eller kanske ännu värre – jag är mindre värd än andra.

Så sträck på dig och möt världen från en ny utsiktsplats. Är du stolt över ditt jobb, dina barn eller vad du gör? Låt kroppen visa det! Och det funkar åt andra hållet också. Bara genom att inta en stolt hållning kan du faktiskt förbättra både humör och självkänsla. Visa upp ditt rätta, oemotståndliga jag.

2)  Möt andra med blicken

Som sagt, vi är flockdjur. När du möter en annan människa med blicken signalerar du ”Jag ser dig, du finns”. Det är oerhört värdefullt i en tid när många upplever att allt handlar bara om ”mig, mig, mig”.

(Nu är det förstås inte alltid så lätt att möta andra med blicken eftersom många stirrar ner i sin mobil hela tiden. Men det hindrar dig inte från att försöka. Och när du får ögonkontakt händer något positivt. Du vet det egentligen.)

När jag jobbade som bussförare ett tag tog jag det som princip att alltid försöka möta passagerare med blicken och ett ”hej”. En kollega sa ”Man kan inte hålla på och säga hej till alla hela tiden”. Men jag fattade inte varför man inte kan det.

Jag tänker att om jag har fått åtminstone lite lite kontakt med passagerarna när det stiger på så är chansen större att de vill hjälpa mig om något hotfullt händer. Jag tror det är likadant på alla jobb egentligen. Vi vill hellre hjälpa den som vi har åtminstone någon sorts kontakt med.

De här två stegen, räta upp hållningen och möt andra med blicken, räcker jättelångt. Gör du det till en vana får du ett stort försprång framför många andra i sociala sammanhang.

Men nu kommer den verkliga smashen. Den som gör dig helt oemotståndlig.

3) Le.

Oavsett vem du är, hur du ser ut eller vad du jobbar med så funkar det! Sträck på dig, möt din medmänniska med blicken och le – och du är någon man omedelbart känner sympati för.

En varning är på sin plats: Det måste vara på riktigt. Påklistrade, falska leenden är bland det värsta man kan råka ut för. Och ditt leende måste inte betyda att allt är tiptop. Bara att ”Jag ser dig och uppskattar att du ser mig”. Typ.

Och det fina är att när du övar dig i det här så märker du snart vad som känns bra och äkta för dig.

Oavsett hur knepigt du har det kan du alltid räta upp dig lite och möta andra med blicken. Orkar du dessutom le ter sig vardagen oftast lite ljusare.

Men ta inte mitt ord som sanning. Prova. Och lägg märke till vad som händer. Gör det nu.

Var rädd om dig!

/Bosse

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.