Kan något så enkelt som ett besök i en blomsterhandel minska vardagsstressen? Klart det kan! Läs vad blomsterhandlaren Tess berättar.

Blommor är avstressande.
Jag träffade Tess som jobbar på Tyresö blomsterhandel på ett nätverksmöte. Vi kom att prata om att vi båda egentligen är i må bra-branschen. Jag säljer kurser i självförsvar mot stress – fast egentligen säljer jag en lugnare vardag. Hon säljer växter – fast egentligen säljer hon glädje och välbefinnande. Blommor är ju ett oslagbart sätt att göra vardagen lite ljusare.
Men sedan berättade hon något jag inte väntat mig. Hon sade att det är väldigt vanligt att människor kommer in i affären bara för att titta – inte för att köpa något.
– De titttar, doftar, tar sig en stund att bara vara. Sedan när de går ser jag hur de har släppt ner axlarna en smula. Ofta säger de ”Tack för besöket”, berättar Tess.

Du är välkommen!

Men är det ok att gå in i en blomsterhandel bara för att titta och få en grön paus, undrade jag.
– Absolut, svarade Tess. Vi vill att människor ska må bra, och de får gärna komma in och titta på våra växter och fina saker.
Och det är kanske naturligt egentligen. Om du går in i blomsterhandeln för att få en må bra-kick när du behöver det så kanske du återvänder för att köpa en växt en annan dag.
Lite som optiker som gärna brukar fixa dina sneda skalmar utan att du behöver betala för det.
Så nästa gång du behöver en Quick-fix mot vardagsstressen, titta in i en blomsterhandel om du inte har tid eller möjlighet att gå ut i skogen eller en park.
Bosse Rosén. Foto: Erja LempinenVar rädd om dig!
/Bosse
P.S. Hur gör du? Har du någon bra snabbkur mot vardagsstress?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.