Skippa marsipantårtan! Fira Smålands nationaldag med en Utvandring i stället.

En människa som promenerar på vintern.

Gör en Utvandring och bli gladare! Foto: TanteTati/Pixabay.

 

Första torsdan i mars kallas Smålands nationaldag, då man äter marsipantårta. (Prova att uttala föregående mening på småländska, så förstår du varför.)

Jag firar Smålands nationaldag på ett annat sätt: jag gör en utvandring.

När jag tänker på Småland ser jag Karl-Oskar och Kristina framför mig. Det är svindlande att tänka sig att Sverige på 1800-talet var så fattigt och eländigt att hundratusentals svenskar utvandrade till USA.

Att gå är en livsnödvändighet

Att på 1800-talet gå ut och promenera bara för att gå var en lyx för de rika. Idag är det en livsnödvändighet!

Dagens plågor består för de flesta av oss inte av svält, arbetslöshet eller förtryck. I stället är det stress och inaktivitet som gör oss sjuka och olyckliga.

Som tur är finns fysisk aktivitet som effektivt motmedel. Och promenaden är det mest geniala sättet att börja röra på sig. Alltid tillgängligt – och du är fri att gå som du vill. Långt, kort, fort, långsamt, i naturen (bäst, förstås), i stan…

Promenaden gör dig piggare och gladare direkt. Men de stora vinsterna kommer när du gör det till en vana. Fysisk aktivitet förebygger eller lindrar en lång rad sjukdomar och är det bästa sättet att hålla hjärnan i trim. 

Gör din utvandring på ditt sätt

Läkekonstens fader Hippokrates lär ha sagt: “Om du är på dåligt humör, gå på en promenad. Om du fortfarande är på dåligt humör – ta en promenad till.”

Idag hedrar jag alla smålänningar med att kalla min promenad för en Utvandring. Min Utvandring idag går till min älskade Tyresö slottspark.

 

Vart går din?

 

Var rädd om dig!

/Bosse.

P.S. Här kan du läsa om hur du får ut mer av din promenad.

P.P.S. Vill ni ha en extra klurig promenad till jobbet så bokar ni förstås in en Utemaning som må bra-aktivitet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.