Elisabeth Magnusson Runes bok Hitta läkningen i skogen lockar till både djupa reflektioner om livet och ett och annat leende. En fin bok jag starkt rekommenderar även om du inte är utmattad. 

En fin bok om läkning i skogen. Det här är den första boken om natur och hälsa jag sett som innehåller en stor bild på en hög hundbajs med texten ”Känns allt som skit?”

Bilden är talande för hela innehållet i Elisabeth Magnusson Runes fina bok Hitta läkningen i skogen. Djupa tankar parat med en dos humor.

Boken är full av bilder på sånt du kan hitta i skogen med en fråga till. Både bilderna och frågorna är en härlig och konkret ingång till att reflektera över mitt eget liv.

Tre faser

Boken är tänkt som en hjälp för den som gått in i väggen – eller är på väg och är indelad i tre faser.

Den mörka fasen, mellanfasen och den ljusa fasen.

Faserna speglar hur Elisabeth Magnusson Rune själv uppfattat sin återhämtning från utmattningssyndrom.

I början var det mest skit. Senare kunde hon börja se lite ljus. Och i den ljusa fasen kunde hon börja se lösningar.

Det här är en bok som inger hopp utan att vara glättig eller flåshurtig.

Inte bara för utmattade

Jag som inte gått in i väggen gillar ändå boken starkt. Vem drabbas inte av svårigheter ibland? Då kan det vara befriande att titta på bilderna och fundera över frågorna ”Stjäl folk energi från dig?” Eller ”Känner du dig velig”?

Men boken inspirerar också till att verkligen se när du är ute i skogen. Och hitta liknelser mellan naturen och dig själv.

Framför allt inspirerar boken till att gå ut. Den är som jag ser det en lättsam förespråkare för välbefinnande i samklang med naturen, både när livet är tungt och i ljusare tider. Det är värdefullt!

Dra till skogs. Inte bara när du mår dåligt.

Men läs (se) den här boken först!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.