Ta dig tid att känna vad maten smakar så mår du bättre och blir mindre stressad. Det kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt. 

 

Ta dig tid att äta lugnt så orkar du bättre. Foto: Mostphotos.

Ta dig tid att äta lugnt så orkar du bättre. Foto: Mostphotos.

Många slänger i sig en macka vid datorn – eller hoppar över lunchen helt. Men det ökar bara på stressen och gör att vi presterar sämre. Om du i stället äter långsamt och medvetet mår du bättre, enligt läkaren Åsa Palmkron Ragnar. 

– Att äta medvetet tillsammans med arbetskamraterna gör att puls och blodtryck går ner och motverkar stress. Det gör att du både mår och orkar bättre resten av dagen, säger läkaren Åsa Palmkron Ragnar till tidningen Arbetsliv

Genom att äta långsamt och lägga märke till vad man äter ökar njutningen, men gör också att man kan komma till rätta med både över- som undervikt, menar Åsa Palmkron Ragnar.

Hennes råd för att komma tillrätta med stress är att göra lunchen till en meditativ matpaus. Att vara närvarande i måltiden och äta med alla sinnen.

– Ät sakta och koncentrera dig på vad du äter, ta in maten med alla sinnen, se färger, dofta, känn smaken, det ökar njutningen och gör att vi tillgodogör oss näringen bättre, säger Åsa Palmkron Ragnar.

Läs artikeln här

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.