Balansverkstan erbjuder Mindfulness i skolan

Både elever och lärare har nytta av mindfulness i skolan. För lärare kan det innebära en lugnare arbetsmiljö, för eleverna en bättre lärmiljö. Från hösten 2017 erbjuder Balansverkstan kursen Mindfulness i skolan. 

Det är ingen nyhet att både elever och lärare är stressade idag. Mindfulness är ett dokumenterat verksamt sätt att minska stress och öka fokus, både på arbetsplatser och i skolan.

Sedan juni 2017 är Bosse Rosén utbildad i att genomföra konceptet ”Mindfulness i  skolan”.

Mindfulness kan leda till både en bättre arbetsmiljö för lärarna och en bättre lärmiljö för eleverna.

Ingen quick-fix

Konceptet Mindfulness i skolan är ingen quick-fix, utan bygger på att man jobbar långsiktigt och strategiskt med mindfulness. Minst lika viktigt som övningarna i klassrummet är pedagogernas eget uppträdande och inställning till mindfulness. Det är svårt att undervisa i mindfulness utan att vara ”mindful” själv. De lärare som vill börja använda mindfulness i klassrummet får därför först själva genomgå en grundläggande träning i mindfulness.

Viktigt informera föräldrarna

Mindfulness som det utförs i Sverige är varken religiöst eller mystiskt. Det är helt enkelt väldokumenterad övning i uppmärksamhet som visat sig ha god effekt på förmåga att hantera känslor, bli mer fokuserad och mindre stressad. Men det har hänt att föräldrar motsatt sig att deras barn ska öva mindfulness i skolan. Därför är det viktigt att tidigt informera föräldrar om vad som är på gång och låta dem få tillfälle att prova på.

Inspirationsföreläsning är första steget

Är du nyfiken på vad övning i mindfulness skulle kunna innebära för din skola eller förskola? Då är du välkommen att boka en inspirationsföreläsning. Under ca 1,5 timme får ni information om vad mindfulness är hur konceptet ”Mindfulness i skolan” fungerar och även några övningar.

Med inspirationsföreläsningen som grund kan ni sedan ta ställning till om och hur ni vill gå vidare med övning i mindfulness.

Välkommen med din intresseanmälan!

Bosse Rosén. Foto: Erja LempinenVill du veta mer om Mindfulness i skolan? Skicka ett mail så återkommer jag till dig!

Bosse Rosén

Mindfulnessinstruktör

Välmående på stubben!
Jag visar hur du kan använda naturen och din vardag för att hålla dig stark, smidig och fokuserad.

Missa inte Myrsteg!
Inspirationsbrevet som ger dig ett jordnära må bra-tips i veckan.
Hämta ditt första myrsteg här.

Lämna en kommentar